Portugisisk Vattenhund

sedan 2014

Kennel Brighthills


Kennel Brighthills grundades i slutet av 1970- talet av min syster, Kicki Anerland, som från 1978 och fram till 2001 födde upp Långhårig collie. Till familjens stora sorg lämnade Kicki oss alldeles för tidigt i cancer 2001. Kicki brann extra mycket för arbetet med sund mentalitet och hälsa inom collie, vilket kom att bli hennes hjärtefrågor som uppfödare. Kicki var under alla år aktiv inom collieklubben och Svenska Brukshundsklubben där hon även var utbildad instruktör på olika nivåer samt både mentalbeskrivare och korningsdomare. 


Vem är jag?


Jag heter Yvonne Anerland och bor i Växjö, Småland. Familjen består av sambo, fyra barn (bara yngsta sonen som fortfarande bor hemma), två barnbarn och tre portugisiska vattenhundar, Benzon, Lexi och Lovis. Jag har haft hund eller hundar omkring mig hela livet då jag som sagt är uppvuxen med uppfödning av collie inom familjen och själv har jag genom åren haft både schäfer och collie. 


Efter vår collie, Brighthills Black Baccardi "Bonnie", gått över regnbågsbron, var vi utan hund ett par år fram till 2013 då vi träffade vår första Portis och jag föll totalt för rasen! 2014 kom Benzon till oss och sedan dess har flocken utökats med Lexi och Lovis. När Lexi kom väcktes mitt intresse för egen uppfödning och 2018 fick jag förtroendet av min systers familj att föra namnet Brighthills vidare och förhoppningsvis kommer Lexi att under våren 2020 få Kennel Brighthills första kull med Portugisisk Vattenhund :)


Min vision med min uppfödning är bra mentalitet, rastypisk exteriör och sunda hundar med bra konstruktion för rasens egenskap att arbeta i vatten.

Jag är utbildad Avelsfunktionär i Skk´s regi och brinner extra mycket för avel och genetik. Jag är även sedan 2016, med uppehåll under 2017,  aktiv inom rasklubben Portugisisk Vattenhund.


Utbildningar/kurser som jag har gått:


Uppfödarutbildning SKK

Avel & Genetik SKK

Hundens Beteende SKK

Anatomi I - Moa Persson/SMÖKK

Anatomi II - Moa Persson/SMÖKK

Avelskonferens 2016, -18, -19 SKK

Ekonomi och Juridik för uppfödare SKK

samt ett antal föreläsningar och dagskurser